Aliexpress betrouwbaar? Met deze 5 tips doe jij de beste aankoop!

Aliexpress is voor de meeste mensen tegenwoordig niet onbekend. Het platform biedt meer dan 100 miljoen producten aan voor de allerlaagste prijs. Van elektronica en kleding tot woonaccessoires. Er zijn weinig producten waarvoor je niet terecht kan bij dit platform. Aliexpress heeft echter niet altijd de beste reputatie. Producten die je thuis krijgt bezorgd kunnen bijvoorbeeld erg afwijken van de foto’s, komen helemaal niet binnen of de communicatie met de communicatie loopt erg stroef, omdat hij/zij nauwelijks Engels spreekt. Niet gek dat een groot deel van Nederland zich afvraagt of alle producten van Aliexpress wel zo betrouwbaar zijn. In dit blog geef ik je 5 tips om te zorgen dat jij voortaan de juiste aankopen doet op Aliexpress!

#1. Controleer de productreviews

Aliexpress heeft oneindig veel leveranciers die dezelfde producten aanbieden. Het is daarom belangrijk om verschillende aspecten te controleren voordat je het gewenste product in jouw winkelmandje toevoegt. De eerste tip is om te kijken naar de productreviews. Deze vind je op desktop naast de foto van het product en als je gebruik maakt van de mobiele app van Aliexpress dan zie je ze onder de kleuren en specificaties. De productreviews zijn te herkennen aan de sterretjes. Is de beoordeling van de review onder de 4,5 ster, ga er dan van uit dat het product op bepaalde aspecten tegen valt. De kwaliteit of de grootte kan dan vaak tegenvallen. Lees deze reviews ook om te zien wat mensen over het product te zeggen hebben. Let er op dat niet alle reviews echt zijn, dus probeer de meest relevante er tussenuit te halen.

#2. Bekijk productreviews met foto’s

Om een nog betere indruk te krijgen van de kwaliteit van de foto’s, kun je in Aliexpress ook specifiek de reviews selecteren met foto’s. Hierbij zie je alle foto’s die men geupload heeft na ontvangst van hun product. Deze foto’s geven een beter beeld van de kwaliteit van de producten dan de eigen productfoto’s, omdat deze door de kopers zelf zijn gemaakt. Van deze foto’s kun je goed afleiden welke producten wel of niet betrouwbaar zijn op Aliexpress.

productbeoordelingen aliexpress betrouwbaarheid

#3. Kijk naar het aantal bestellingen

Bij tip 3 wil ik je adviseren om ook naar de hoeveelheid bestellingen in combinatie met de reviews te kijken. Heeft het product wat jij graag wilt kopen een beoordeling van 5, maar is het slechts 4 keer gekocht waarvan 1 iemand een beoordeling heeft achtergelaten, dan heb je nog steeds geen goed beeld van de kwaliteit van het product. Zoals al eerder genoemd, Aliexpress heeft enorm veel leveranciers. De kans is zeer groot dat een andere leverancier het product ook verkoopt met daarnaast meer bestellingen en (foto)reviews, waaruit jij beter kan afleiden of de producten en de leverancier betrouwbaar zijn.

#4. Check de beoordeling van de leverancier

Naast dat de producten op Aliexpress reviews bevatten, kan men ook de leverancier beoordelen op communicatie, levertijd en de algehele servicekwaliteit. De beoordeling staat op de productpagina naast het logo zoals je op onderstaande afbeelding kunt zien.

leveranciersbeoordeling aliexpress

Als je niet al te lang op je bestelling wilt wachten en geen gedoe met je bestelling wil hebben als het product bijvoorbeeld toch niet naar wens blijkt te zijn, streef dan naar een leveranciersbeoordeling van minimaal 96% positieve feedback. Wil je een order bestellen bij een leverancier die onder dit percentage beoordeelt wordt, dan neem je het risico op minder goede service, langere levertijden en/of slechte communicatie.

Als jij deze stappen hebt doorlopen, weet ik zeker dat je geen miskoop meer doet op Aliexpress. Heb jij nog een aanvullende tip op dit artikel? Laat het ons dan weten via het contactformulier.

Aliexpress betrouwbaar? Met deze 5 tips doe jij de beste aankoop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven